SchoolNet Brabant

NIEUWSBRIEF APRIL 2011

Breedband voor elke school in Brabant: aanmelden mogelijk t/m 13 mei 2011

Breedband voor elke school in Brabant: aanmelden mogelijk t/m 13 mei 2011

Smartboards, internet, digitale lesprogramma's, tablets in de klas, allemaal nieuwe ontwikkelingen op school. Maar een van de belangrijkste elementen komt vaak niet voldoende aan bod: een goede breedbandvoorziening.

Om het werken met al deze nieuwe digitale middelen kwalitatief, efficient en effectief te maken is een breedbandverbinding cruciaal.

 

Daarom biedt Schoolnet Brabant scholen een eenmalige en unieke kans om mee te doen met de provinciale vraagbundeling voor breedband. 

 

Naast scholen worden ook organisaties in bedrijfsleven, cultuur en zorg uitgenodigd om mee te doen. Dit is belangrijk, want hoe meer scholen en organisaties meedoen, des te interessanter het aanbod uit de markt wordt.

 

Meld daarom uw school aan voor deelname aan de provinciale vraagbundeling van Schoolnet Brabant en mis deze kans op een future-proof breedbandaansluiting niet!

Aanmelden is mogelijk tot en met vrijdag 13 mei 2011.

 

 

 

Gratis Breedbandwaaier

Met behulp van de breedbandwaaier van Schoolnet Brabant kunnen scholen zelf snel en eenvoudig een schatting maken van hun huidige en toekomstige bandbreedtebehoefte. Deze waaier wordt gratis beschikbaar gesteld aan organisaties die belangstelling hebben om mee te doen aan deze provinciale vraagbundeling. U ontvangt de waaier (digitaal) na registratie via het aanmeldingsformulier.

 

 
Terugblik Onderwijscongres

Terugblik Onderwijscongres

Op 17 maart kwamen meer dan 250 professionals uit het onderwijs bij elkaar tijdens het Onderwijscongres van Schoolnet Brabant.

Schoolleiders, directeuren, bestuurders, leerkrachten deden onder leiding van dr. Marijke Kral, lector 'leren en ICT' inspiratie en kennis op tijdens de verschillende discussierondes, workshops en op de onderwijsmarkt. Wim van de Donk, Commissaris van de Koningin van de provincie Noord-Brabant, gaf het startsein en benadrukte dat de bezieling van de leerkracht de sleutel voor versnelling en succes is bij de inzet van ICT voor onderwijsvernieuwing. Lees hier het volledige bericht.

 

Digitale congresbundel

De informatie van het onderwijscongres zoals presentaties, workshops en informatie van de aanbieders op de onderwijsmarkt kunt u nog eens rustig nalezen en bekijken in de digitale congresbundel.

 

 

Concreet aan de slag na het Onderwijscongres

 

Tijdens het congres zijn concrete afspraken gemaakt over vervolgacties: een greep uit de vervolgactiviteiten

 • Masterclass ‘De digitale samenleving in de school' voor schoolleiders door TNO
 • Getconnected2020.nl is een van de resultaten van de onderwijschallenge: Schoolnet Brabant gaat dit initiatief van de Fontys-studenten faciliteren
 • Er is een initiatiefgroep is gevormd om een forse impuls te geven aan de ontwikkeling van software waarbij kinderen onafhankelijk van een leerkracht kunnen leren.
 • Ideale leeromgeving: nog in 2011 gaan we met Hyves en TNO een pilot uitvoeren waarin jongeren een leeromgeving inrichten die aansluit bij hun leefwereld
 • Breedband is een belangrijke enabler van de ideale leeromgeving en dienstenontwikkeling: Schoolnet Brabant gaat de regionale samenwerking met marktpartijen en onderwijs via pilots stimuleren
 • Samen met Kennisnet gaan we diverse lerende netwerken in het Brabantse onderwijs faciliteren.

Voor meer informatie en aanmelding betreffende deze vervolgactiviteiten kunt u contact opnemen met Liesbeth Neef, programmamanager Schoolnet Brabant.

 

 

Impressie Onderwijscongres 17 maart

Bekijk hier de filmpjes die gemaakt zijn tijdens het Onderwijscongres.

 

Lees meer
 
Blog

Blog

Wekelijks houdt de programmamanager Schoolnet Brabant, Liesbeth Neef, een blog bij over de ontwikkelingen rondom Schoolnet Brabant. Deze week staat de vraagbundeling voor breedband hoog op de agenda, want na vele gesprekken met scholen, gemeenten en aanbieders van breedband is het eindelijk zover! De aanvraag voor provinciale vraagbundeling kan van start.

Lees hier de blog van Liesbeth over dit onderwerp

 

Meer blogs:

 

 

20 april Werkconferentie 'ICT-tijd telt!'

De Onderwijsvernieuwingscooperatie organiseert op 20 april a.s. een werkconferentie over ICT in het onderwijs.
Tijdens de werkconferentie staan de thema's centraal die in de afgelopen vijf jaar de ICT-agenda van de tien OVC-scholen hebben bepaald:

 • Leidinggeven aan ICT-invoering op school
 • Kosten en baten van digitaal leermateriaal
 • Onderwijs- en organisatieontwikkeling in samenhang
 • ICT-professionaliseringstrajecten
 • Digitaal leermateriaal passend maken
 • Onderwijskundig ICT gebruik

Lees hier meer over deze conferentie en ga direct naar het aanmeldformulier.

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar!

 

 

 
Agenda

Agenda

 

Lees meer
 

 


Schoolnet Brabant
info@schoolnetbrabant.nl
www.schoolnetbrabant.nl